Етаж 4 Етаж 1 Етаж 2 Етаж 3

Почувстваш ли едно място от първия миг, то е твоето.

ASSO Home One:

от първия миг у дома.

Безспорно стилът е начин да кажеш кой си без да говориш. То е отражение на нашето отношение към нас самите като личности и професионалисти. Безспорно зад всеки стил стои нечие вдъхновение. ASSO Home One се намира в близост до минералната баня и плажа в старата част на кв.„Овча Купел“.

Стилът на сградата е класически, като основни акценти са декоративните пиластри до прозорците, ъгловите фугирани панели, както и корнизите. Фасадата е решена в два цвята, като основният е светло сив в топлата гама и бял за акцентите. Вложените материали – камък, дърво и желязо са естествено допълнение на природата.

Стремежът ни е да построим сграда с изчистена класическа архитектура, която да е с непреходни във времето архитектурни акценти естетическа стойност и същевременно да носи духа на града и динамиката на живота ни днес.

error: Content is protected !!

История

Място без история е като човек без душа. Затова е добре човек да избере място и район, които носят и история, и душа, където тя е осезаема (или присъства).

Столичният квартал „Овча купел – старата част“ от години се слави с минерална вода с несравними лечебни характеристики. Легендата разказва, че някога тук са били най-зелените и тучни пасища и овчари често водели стадата си. С копитата си овцете оставяли „купели“ в меката пръст, които се пълнели с лековита вода. Диви птици и животни идвали на поляните, за да пият от събралата се лековита вода и да намерят цяр за раните и болестите си. Години по-късно минералната вода била каптирана, а на мястото построили красива сграда с римски колони, известна като Банята на „Овча купел“.

Хора от цялата страна идвали в „Овча купел“ да търсят помощ от лековитата вода. Възрастни софиянци с умиление си спомнят за лечебните басейни на банята, минералните чешми и красивите алеи на парка около нея.

Минералната баня в "Овча купел" е построена през 1933 г. и се смята за един от най-красивите архитектурни паметници на Стара София. За великолепната сграда, изоставена на милостта на времето, днес има стратегия и нов строителен и регулационен план, който предвижда реконструкция на банята, както и създаване на градски профилакториум, с които отново да се използват лечебните минерални извори на района.

Казват, че домът не е място, а чувство. А ние от ASSO Home Onе добавяме: „Ако почувстваш едно място от първия миг, то е твоето.“

ASSO Home Onе - от първия миг у дома

Качество

Качеството на строителните материали е от първостепенно значение. То гарантира качественото оптималното изпълнение на цялостния проект. Именно поради това ASSO Home Onе залага на:

 • Конструкция: монолитна стоманобетонна скелетна конструкция;
 • Външни ограждащи стени от керамични тухли Wienerberger Porotherm с дебелина 25 см.;
 • Вътрешни преградни стени със шумоизолация от керамични тухли Wienerberger Porotherm с дебелина 24 см.;
 • Фасада: интегрирана топлоизолационна система BAUMIT и крайно покритие от силикатна мазилка BAUMIT;
 • Дограма: 5-камерена PVC с алуминиева капачка;
 • Входни врати: блиндирани, пожароустойчиви;
 • Звукоизолация: тънкослойна високоефективна мембрана против ударен шум, монтирана върху подовата плоча;
 • ВиК инсталации: водопровод, изграден от полипропиленови тръби и канализация – от PVC тръби;
 • Ел. Инсталация: изцяло изградена с монтирано апартаментно табло;
 • Слаботокови инсталации: изградено окабеляване за кабелна телевизия, интернет, СОТ, звънчева и видео домофонна инсталация;
 • Вентилация: Изградени трасета за вентилация на тоалетни, бани и кухненски боксове;
 • Асансьор:  хидравличен

Функционалност

Наред със стилната архитектура и гарантираното качество на вложените материали, функционалните разпределения в жилищната сграда си остават са не по-малко важна тема.

ASSO Home One има смелите претенции да бъде място, жилищна сграда, в която всичко ще е на мястото си. А творческият безпорядък е оставен изцяло на живущите.

Функционално сградата е решена на 4 етажа с общо 13 апартамента, проектирани в правилни форми, които придават приятно усещане и лесно усвояване на интериорните пространства.

Светлина

Предвиденото остъкляване на ASSO Home One е посредством големи прозорци тип "френски" и са разположени по цялата височина на помещенията. Те създават връзка между екстериора и интериора, както и осигуряват голяма интензивност на осветяване. И така светлината те води у дома, а топлината те задържа там.

Стил

Безспорно стилът е начин да кажеш кой си без да говориш. Той е отражение на нашето отношението към нас самите като личности и професионалисти. Безспорно зад всеки стил стои нечие вдъхновение.

Стилът на сградата е класически, като основни акценти са декоративните пиластри до прозорците, ъгловите фугирани панели, както и корнизите. Фасадата е решена в два цвята, като основният е светло сив в топлата гама и бял за акцентите. Вложените материали – камък, дърво и желязо са естествено допълнение на природата.

Стремежът ни е да построим сграда с изчистена класическа архитектура, която да е с непреходни във времето архитектурни акценти естетическа стойност и същевременно да носи духа на града и динамиката на живота ни днес.

Дворни площи

Казват, че ако имаш библиотека и градина, имаш всичко необходимо. Парцелът на ASSO Home One  е с обща площ от 1300 кв.м., от които на 300 кв.м. е оформен вътрешен двор. Дворното пространство е богато озеленено и обособено с кътове за игра, отдих и рекреация, които преминава в съседства с индивидуалните дворни площи.

Контролиран Достъп

ASSO Home One е жилищен комплекс от затворен тип. Сградата е с контролиран достъп с цел уединение и спокойствие, защото именно осигуреното спокойствие на жителите се превръща в източник на сила и енергия за всички тях в ежедневните им занимания.

Изложение и простор

Според последните пазарни тенденции южното изложение е въпрос на лайфстайл. Лайфстайл, осигуряващ повече топлина и светлина, както в апартамента, така и въздейства позитивно на сред сетивните възприятия и душевния комфорт на обитателите.

Жилищна сграда ASSO Home One е разположена върху прекрасен парцел и е ситуирана към вътрешната част на имота с цел постигане на максимално южно изложение. Съседните терени са застроени с еднофамилни къщи, което гарантира запазването на простора визуалното пространство за жителите на комплекса. Апартаментите в сградата са изцяло вдъхновени от южния лайфстайл , който освен простор, обещава и усещане за топлина през цялата година.

Локация

„Локация, локация, локация“, казва Харолд Самуел, основател на една от най-големите компании за недвижими имоти в Обединеното Кралство. „Дори когато има спад на пазара на недвижими имоти, локацията е водеща, когато купуваш или продаваш имот.“

Жилищната сграда ASSO Home One определено има отлична локация, която си заслужава да бъде сложена в списъка ви на имоти, които ще посетите в търсене на своя нов дом. Тя ще ви гарантира инвестиционна стойност и потенциал. Сградата се намира в близост до минералния плаж и стадион Славия и в непосредствена близост до кръстовището на бул. „Овча купел“ и ул. „Момкова баня“, осигуряващ бърз достъп до бул. „Цар Борис ІІІ“, ул. „Околовръстен път“, както и до югозападния изход на София.